Arhiv obvestil

OBVESTILO VODOVOD KRESNIŠKI VRH – MOTENA OSKRBA Z VODO

Javno podjetje Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, d.o.o., obvešča uporabnike pitne vode iz sistema za oskrbo s pitno vodo KRESNIŠKI VRH, da bo, zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu, danes in jutri, oskrba s pitno vodo občasno motena ali prekinjena na območju Kresniškega vrha.

Zahvaljujemo se vam za vašo strpnost in  razumevanje!

OBVESTILO – Redna vzdrževalna dela na vodovodnem sistemu GRADIŠKE LAZE – SPODNJA JABLANICA

Javno podjetje Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, d.o.o., obvešča uporabnike pitne vode iz javnega sistema za oskrbo s pitno vodo GRADIŠKE LAZE-SPODNJA JABLANICA, da bo izvajalo redna vzdrževalna dela na zajetju in čiščenje vodohranov v času:

od 24.julij do 26. julij 2019. 

Oskrba z vodo bo motena ali celo prekinjena v krajših časovnih intervalih v dopoldanskem času. Poleg čiščenja vodohranov ter izpiranja cevovodov bo izvedena tudi dezinfekcija z ustreznim klorovim preparatom v koncentraciji, ki so dopustne za pitno vodo.

Po ponovni vzpostavitvi oskrbe s pitno vodo, vas prosimo, da na svojih pipah iztočite nekaj vode in tako izperete svoj cevovod. Vsak poseg lahko povzroči luščenje oblog na cevovodih in posledično je lahko voda za krajši čas motna. Z izpiranjem vašega cevovoda boste poskrbeli za varnejšo oskrbo s pitno vodo.

Ukrep prekuhavanja vode, ki je bil uveden 01.07.2019 velja do preklica. Ukrep je bil uveden zaradi neskladnega vzorca pitne vode. Voda mora burno vreti vsaj 1 minuto. V kolikor je voda motna, moramo pred prekuhavanjem odstraniti večino delcev. To dosežemo z usedanjem in nato filtracijo skozi več plasti čiste, najbolj prekuhane tkanine, ali skozi čisti papirnat filter (na primer: filter za kavo).

Zahvaljujemo se vam za vašo strpnost in razumevanje!

 

Navodila o prekuhavanju pitne vode!

OBVESTILO VODOVOD LITIJA/GRBINSKA CESTA – MOTENA OSKRBA Z VODO

Javno podjetje Komunalno stanovanjsko podjetje Litija, d.o.o., obvešča uporabnike pitne vode iz sistema za oskrbo s pitno vodo LITIJA/GRBINSKA CESTA, da bo predvidoma ta teden, zaradi napake na cevovodu oskrba s pitno vodo motena ali prekinjena na območju GRBINSKE CESTE.

Zahvaljujemo se vam za vašo strpnost in  razumevanje!